Ierland 2018 – Dag 5 – Killarney en Ring of Kerry

We worden deze ochtend en wakker en…. het motregent. Beetje een tegenvaller, want we willen vandaag de Ring of Kerry rijden, een ruim 200 kilometer autorit van ongeveer 5 a 5,5 uur met mooie uitzichten, berglandschappen en pittoreske weggetjes.

Ring of Kerry
Ring of Kerry

We besluiten eerst even in Killarney zelf te kijken en we moeten ook nog tanken (voor het eerst) en een paar boodschappen doen. Op de weg van het hotel naar Killarney komen we een benzinepomp tegen met een Spar supermarkt erbij in. Ze staan daar eieren te bakken voor een afhaalontbijt en er is van alles te koop. Veel uitgebreider als de paar spulletjes die ze hier bij een benzinepomp verkopen.

Killarney zelf is vrij toeristisch en aan 1 kant van de stad lijkt een complete hotelstraat te liggen. Het is vandaag een speciale dag in Pokemon Go dat wij ook spelen met onze telefoons (Community Day, die 3 uur duurt) en we zien tegenover een mooie kerk een ingang naar het Killarney National Park en besluiten een stukje in het park te gaan wandelen. Het Killarney National Park gaan we deze en de volgende dag nog veel meer van zien en dat is wel 1 van de mooiste delen die we gezien hebben tijdens onze trip en waar we dolgraag nog naar terug zouden willen gaan.

Killarney National Park

Na een uurtje gewandeld te hebben begint het alweer droog te worden en de zon komt weer tevoorschijn dus we besloten de route van de Ring of Kerry op te gaan. Er is blijkbaar een discussie over hoe je die Ring het beste kan rijden, met de klok mee of tegen de klok in. Dat heeft te maken met de weg die hier en daar erg smal is en er rijden, vooral in het hoogseizoen, veel toeristenbussen en als je die op een smalle weg tegenkomt is dat erg lastig en kan je misschien beter dezelfde rijrichting nemen als de bussen rijden. Wij rijden hem tegen de klok in en hebben geen enkele bus gezien tijdens de hele rit.

En het is mooi, heel erg mooi. Het eerste deel is vooral langs de kust, slingerende kustweggetjes, je ziet de Noord Atlantische Oceaan, met af en toe een dorpje en heel veel groen. Vervolgens ga je wat meer landinwaarts en bergop, een stuk kaler, maar op de top zijn de uitzichten grandioos. Elke bocht is het weer “ooooh” en “waauuww” omdat het zo mooi is. Om te lunchen stoppen we bij het uitzichtpunt van Rossbeigh Beach, een klein gehuchtje met een strand en vanuit het enige restaurantje uitzicht op de oceaan. 

Rossbeigh Beach

Vrij hoog ligt Com an Chiste. Dit uitzichtpunt is een van de beste plekken op de wereld om ’s nachts sterren te bekijken. Er is hier geen ander licht te zien dan alleen het licht van de sterren, er is geen omgevingslicht zoals de verlichting van straatlantaarns, dorpen of steden, echt midden in de natuur. Je ziet hier ook hele kleine eilandjes voor de kust liggen, het uitzicht is weer geweldig.

Com an Chiste

Uiteindelijk rijden we Kenmare binnen, een redelijk grote plaats, waar Richard wat foto’s maakt van de gekleurde panden die je hier heel erg veel ziet. En we komen een Poolse winkel tegen met de naam Hermes. Grappig
Na een klein rondje in het centrum gelopen te hebben besluiten we toch weer verder te rijden, het is al wat later op de middag en we gaan nog richting Killarney National Park.

Onderweg komen we langs Molls Gap, een supermooi uitzichtpunt waar je op 1 van de foto’s de zon op de top van de heuvel ziet vallen. Ondanks de bewolking is het uitzicht heel helder.

Molls Gap

Terwijl we doorrijden, het National Park in, blijven we ons verbazen over hoe mooi de natuur hier wel niet is. Je blijft uitzichten zien waarbij je denkt dat het niet mooier bestaat, en om de volgende bocht zie je iets dat nog mooier lijkt. We komen terecht op een plek waar de volgende dag naar terug gaan, Ladies View. Dit uitzichtpunt is echt bijzonder, je kijkt het dal in waarbij je de meren ziet van Killarney National Park en hier blijven we dan ook een tijdje om foto’s en een filmpje te maken, even te videobellen met Charlotte (die ergens op visite was maar heel benieuwd was hoe het eruit zag en even tijd maakte) en enorm te genieten van het uitzicht. 

Ladies View

Vanaf Ladies View rijden we door het supermooie park richting Killarney en begint het te kriebelen om morgen hier te gaan wandelen en meer van het Park te zien. Als natuurliefhebbers kan het ook niet anders.

We rijden naar Killarney en besluiten voor het gemak bij de Burger King wat te eten en gaan daarna weer terug naar het hotel. Een geweldige dag !

« van 3 »