Ierland 2018 – Dag 1 – Eindhoven naar Dublin

Nadat onze vriend Twan ons naar het vliegveld heeft gebracht stappen we in een vliegtuig van Ryanair. Dit is gewoon een soort openbaar vervoer via het vliegtuig, een standaard lijndienst, die ons met een vlucht van 1 uur en 25 minuten van Eindhoven naar Dublin brengt. De dure sandwich die ik koop had ik beter op het vliegveld kunnen kopen, die had vast beter gesmaakt

Na aankomst in Dublin is het stralend mooi weer, terwijl de voorspelling naar ons idee de hele week veel regen en bewolking zou brengen, maar dat was gelukkig totaal niet het geval. Voor de deur van de Terminal stopt een shuttlebus, waarmee we naar de ophaallocatie van Thrifty, de auto-verhuurmaatschappij worden gebracht. We krijgen een blauwe Dacia Sandero mee en maken voor de zekerheid maar even een fotootje van 1 van de wieldoppen, want die is flink beschadigd (en het formulier zegt dat er geen beschadigingen zijn natuurlijk). En ja, het stuur zit rechts en het links rijden is even wennen, maar je haalt auto op een soort industrieterrein op en zit daarna vrij snel op de snelweg, dus dat gaat goed. Op de M50, de snelweg, moet je tol betalen, maar dit gaat geheel automatisch en wordt na onze vakantie van onze creditcard afgeschreven, handig.

We rijden een minuutje of 25 naar Saggart en komen aan bij het eerste hotel, het Citywest Hotel. Een groot en net 4-sterren hotel waar we een goede kamer krijgen. 

Aangezien we toch niet zo vermoeid zijn en het rijden ook goed gaat, besluiten toch weer terug naar Dublin te rijden, waar we parkeren, midden in het centrum, tussen de winkels, in een parkeergarage. Valt niet tegen de eerste dag links rijden, een vreemde auto en dan gewoon diep het drukke centrum in

We lopen uit het centrum richting St Patrick’s Cathedral, de grootste kathedraal van Ierland, waarvan de eerste verwijzing gevonden wordt uit het jaar 890, al erg oud dus. De foto’s hieronder geven wel een mooi beeld van deze enorme mooie kathedraal, vol met historie zoals beelden, regimentsvlaggen en andere kunstwerken. Echt een aanrader om te bezoeken.

Nadat we een uurtje in de kathedraal zijn geweest lopen we weer richting het centrum via Dublin Castle, eten wat bij de Mac om het makkelijk te houden en vertrekken daarna weer naar het hotel. Mooie eerste dag !

« van 2 »