Ierland 2018 – Dag 3 – Athenry naar de kust en terug

Op dag 3 is het weer wat minder. We blijven in hetzelfde hotel in Athenry en besluiten Athenry zelf te bekijken.  Ook hier is weer een oude kerk (maar de kerken hebben we nu wel een beetje gezien), wel bijzonder is dat binnen de kerkmuren de handboogvereniging een eigen plek heeft. Het parkje bij de kerk is vrij nieuw aangelegd en er ligt een stuk omgewaaide boom van de storm een dag eerder. We bezoeken nog een ruïne en volgen een bordje naar Lady’s Well. Dit blijkt een bedevaartsplek te zijn, een park met een wensput, waar jaarlijks heel veel mensen naartoe trekken. Leuk om even rond te lopen en te bekijken.

Hierna rijden we door naar Galway, de grote stad in het westen en parkeren in een parkeergarage op… het Elephant level (lievelingsdier van Lisette ). We lopen even door het centrum, maar hebben het gevoel dat we eigenlijk gewoon in centrum Eindhoven lopen, grote winkelstraten, en daar zijn we geen liefhebbers van. Het koffietentje Caffe Nero heeft wel heerlijke koffie en we besloten wat meer richting de kust te gaan rijden, voorbij Galway. 

De navigatie stuurt ons wel heeeeel erg binnendoor naar kust, kleine hobbelige weggetjes waar we bijna misselijk van worden en zien een klein haventje waar we even uitstappen. We zien nu voor het eerst de Noord Atlantische Oceaan. 

Langs de hele westkust loopt de Wild Atlantic Way, een weg met verschillende uitzichtpunten (waar ook een deel van de Ring of Kerry onder valt die we later gaan rijden) en besluiten die een stukje te gaan volgen. 

We zien hier wel heel erg veel de stenen muurtjes die overal in het landschap zijn gebouwd, heel apart en karakteristiek voor het Ierse landschap. 

Terwijl we op een heel mooi uitzichtpunt staan krijg ik een Messenger berichtje van mijn ouders die benieuwd zijn hoe het is en ze kunnen gelijk even meekijken met een videogesprekje, leuk die huidige techniek.

« van 2 »