Ierland 2018 – Dag 6 – Killarney National Park naar Limerick

Vandaag vertrekken we voor ons gevoel weg uit het mooiste gedeelte, we gaan weer wat richting Noorden, richting Limerick en weer iets verder van de kust af. 

Maar, we hoeven natuurlijk pas in de avond in het hotel te zijn, dus we hebben nog de hele dag en gaan terug naar onze favoriete plek, Killarney National Park. We hebben besloten om te gaan wandelen en de Torc Waterfall te gaan bezichtigen. 

[KGVID]https://foto.noize.nl/wp-content/uploads/2018/12/VID_20180923_115729162.mp4[/KGVID]

Terwijl we de waterval in onze rug hebben lopen we via een enorme hoeveelheid traptreden verder omhoog. Dat kost een hoop energie en luie zweet, maar gelukkig kan je af en toe even zitten op rotsblokken en dan heb je elke keer weer een geweldig uitzicht tussen de bomen door naar bijvoorbeeld Muckross Lake.

Het pad dat we volgen komt uiteindelijk uit bij de weg en nadat we die zijn overgestoken komen we terecht aan de oever van Muckross Lake. Hier is een klein strandje, dus daar kunnen we even heerlijk rustig aan het water zitten. Onderstaande video begint leuk, maar ik heb mijn camera op een gegeven moment gedraaid en dat is vrij lastig om te bekijken.

[KGVID]https://foto.noize.nl/wp-content/uploads/2018/12/VID_20180923_130015774.mp4[/KGVID]

Ik zou hier uren kunnen zitten, kijken naar het water en de omgeving, maar we willen nog meer zien, dus we lopen via het pad weer terug richting de waterval waar onze auto geparkeerd staat. Vlak daarvoor komen wij het riviertje dat wordt gevormd door het water van de waterval.

Denk maar niet alles zo lieflijk is, om de hoek van het paadje dat je aan de linkerkant ziet staat gewoon een groot toiletgebouw in verband met de grote hoeveelheid toeristen die hier komt

[KGVID]https://foto.noize.nl/wp-content/uploads/2018/12/VID_20180923_132142516.mp4[/KGVID]

Nadat deze wandeling gaan we met de auto weer dieper het park in, terug naar het uitkijkpunt Ladies View waar we gisteren ook al waren. Gewoon, omdat het er zo ongelooflijk mooi is.

Aan de overkant van de weg bij Ladies View is een restaurant (en een toeristenwinkeltje natuurlijk) dat nu wel open is, dus we nemen hier warme chocolade met slagroom en iets van een gebakje. Dat smaakt prima. 

Het is inmiddels al wat later in de middag en we besluiten, met pijn in ons hart en steeds zeggend dat we het eigenlijk niet willen, richting Limerick te gaan rijden. 

In Limerick komen we aan bij ons hotel, het South Court hotel, dat aan de rand van een industriegedeelte en een woonwijk ligt, het enige 3-sterrenhotel dat in onze reis zat (de overige hotels waren allemaal 4-sterren).

Heel apart, we krijgen een kamer waar 2 twijfelaars als bed in lijken te staan en het is inderdaad wat minder luxe allemaal, maar verder gewoon een nette kamer waar je prima een nacht kan slapen. Maar wel allebei apart in een bed, want met mijn lengte is het allemaal net niet handig in de twijfelaar. 

We hebben eigenlijk geen fut meer om in de stad te gaan eten, maar bij het hotel zitten 2 restaurants, The Curry House waar ze Indiase Curries serveren en waar ze heerlijke Starbucks koffie hebben (dus daar gaan we even zitten na het eten) en een Steakhouse, Off the Bone genaamd. En daar weten ze wel wat vlees is, heerlijk gegeten ! Als je met meerdere mensen een tafel hebt, dan komt er een kleine ober met een enorm groot dienblad waar alle gerechten op staan. Fijn als je zo bediend wordt, maar die man heeft wel veel spierkracht en een zware baan…

« van 2 »