Ierland 2018 – Dag 7 – Limerick naar Dublin

Het voelt zo, het is zo, we moeten echt weer richting Dublin, want morgen gaan we naar huis. We maken al grapjes dat we op maandag naar het werk gaan en dan melden dat we dinsdag weer terug naar Ierland gaan voor een week of 3. Een goed teken toch, we hebben het prima naar ons zin.

Maar, we besluiten eerst Limerick nog even te bekijken en rijden richting het centrum naar St. John’s Castle. Dit is wel een supermooi stukje, mooie bruggen over de rivier de Shannon, het kasteel en ook weer veel historie. 

Nadat we een uurtje hebben rondgewandeld gaan we toch echt in de auto richting Dublin, een rit van een kleine 200 kilometer. Terwijl we over de Motorway rijden hebben we prachtige uitzichten over het heuvelige landschap, maar met elke kilometer die we rijden zie je dat het minder heuvelachtig wordt.

We besluiten eerst in te checken in het Citywest Hotel in Saggart, waar we de eerste nacht ook geslapen hebben. Verrassing, de boeking voor onze kamer staat niet het computersysteem en is dus niet geboekt. Nadat de receptioniste even met iemand belt die aangeeft het er direct in te zetten, wil ze daar niet op wachten, pakt een formulier en geeft ons een kamer van € 180,00 per nacht, zonder dat we iets bij hoeven te betalen. Dankuwel 🙂
We zouden er zelf niet voor kiezen, zoals je op de foto’s kan zien heeft de kamer b.v. een toilet met een porceleinen stortbak waaraan een ketting zit met een porceleinen handvat dat heerlijk tegen de badkamertegels tikt als je doortrekt. En de TV is niet al te best, als het beeld wat te snel gaat, dan hapert en stottert het.

Het is pas rond 14:00 uur en we hebben nog iets op de planning staan dat eigenlijk wel standaard in een Ries en Set vakantie hoort, een bezoek aan een dierentuin. En daarvoor gaan we naar Dublin, de Dublin Zoo.

We komen aanrijden door People’s Park en twijfelen even over waar we gaan parkeren, want het is een vrij kleine dierentuin in een groot park met wat vage bewegwijzering en parkeren dan maar aan de achterkant, we zijn er niet helemaal zeker van dat we daar mogen staan, maar er staan veel meer auto’s dus het zal wel goed komen. Als we eind van de middag terugkomen blijken we recht tegenover het hoofdbureau van politie te staan, compleet met allerlei bewakingscamera’s, maar we hebben geen bekeuring dus er was niets aan de hand.

De dierentuin is erg leuk om rond te lopen, niet al te groot, wel behoorlijk veel dieren en het is er heel erg aangekleed. Zelfs zo aangekleed met groen, dat er een paar hokken zijn waarbij we vrijwel de dieren niet kunnen zien, omdat het groen ervoor hangt. Beter voor de beesten

We lopen op een gegeven moment langs een grote schildpad en horen een fluitje. Buiten staat een verzorger die de schildpad aan het lokken is om naar binnen te gaan, tegen hem praat en de schildpad komt gewoon aangesjokt, kijkt bij de ingang van het hok even naar binnen en loopt er vervolgens in.

Ook mooi, ze hebben hier witte neushoorns, die zijn erg zeldzaam en er is zelf een jonkie.

Bij de olifanten zijn er 3 kleintjes, hieronder een klein filmpje. Schattig om te zien, de een graait met zijn slurf het hooi, wat er af valt, valt op de kleine, waarna de andere met zijn slurf het van de kleine afveegt en die kan het vervolgens weer eten.

[KGVID]https://foto.noize.nl/wp-content/uploads/2019/04/VID_20180924_165908273.mp4[/KGVID]

Nadat we heel de Zoo zijn rondgelopen is het rond 17:30 uur en vertrekken we richting auto.

We zijn nu toch in Dublin, dus het plan was om in pub The Brazen Head, de oudste pub van Ierland (uit 1198 !) Irish Stew te gaan eten. Niet op gerekend: het is spitstijd dus erg druk, we zijn moe na dik 2,5 uur rijden en dik 3 uur in de dierentuin lopen, de navigatie voor de parkeergarage werkt niet mee en na 3 rondjes gereden te hebben besluiten we toch maar naar het hotel terug te rijden en daar te eten. Dus tja, we moeten gewoon nog een keer terug naar Dublin om ook dit van het lijstje van te strepen he

We eten heerlijk in het hotel, het voorlopig laatste nachtje in Ierland.

« van 3 »