Ierland 2018 – Dag 8 – Dublin naar Eindhoven

Vandaag is het zover, we vliegen weer terug naar Nederland.

Zoals iedere morgen beginnen we met een internationaal ontbijt, maar deze keer doen we wel iets rustiger aan. Niet te vet en te veel eten, want daar krijg je mogelijk last van tijdens het vliegen.

Nadat we de koffer weer in hebben geladen rijden we met de huurauto naar het inleverpunt voor de auto van Thrifty. We gaan op tijd weg, want je bent daar mogelijk wel weer wat tijd kwijt voordat je hem hebt ingeleverd. Dat blijkt dus niet nodig, we komen aanrijden, worden direct door iemand opgevangen, snel een foto gemaakt van de kilometerstand, parkeren en koffers eruit, geven de sleutels af en stappen in een busje dat aan komt rijden en ons direct naar het vliegveld brengt.

Nadat we onze koffers hebben ingecheckt (even wegen, komt een strook uit het apparaat dat je om het handvat van je koffer doet en je zet je koffer op de lopende band en scant je boarding pass en klaar) kunnen we op ons gemak richting de douane. Hier is wel een langere rij, maar uiteindelijk gaat het allemaal nog vrij vlot. Nog even door de controle (waarbij Lisette haar schoenen uit moet doen en ik niet haha) en we lopen in het tax-free winkelgedeelte van het vliegveld, waar we toch maar alvast een sandwich kopen voor het geval we in het vliegtuig toch iets lusten (jaja, geleerd van de heenvlucht, niet in het vliegtuig kopen) en een flesje water halen. 

Bij de gate blijkt het vliegtuig wat vertraging te hebben (minuut of 20), waarna we richting het vliegtuig lopen en weer op dezelfde rij en stoelen kunnen zitten als op de heenweg. We kijken nog een keer uit het raampje om afscheid te nemen van Ierland en landen 1,5 uur later veilig op vliegveld Eindhoven. 

Daar is nog wel enig gedoe met de bagage, na een tijdje wachten blijkt de bagage op een andere bagageband afgeleverd te worden dan was aangegeven. Dat is schijnbaar normaal in Eindhoven, want ik lees daar meer klachten over, maar uiteindelijk maakt dat niks uit.

Toon, de vader van Lisette, staat ons al op te wachten en brengt ons richting huis.

We hebben:

  • Bijna 1300 kilometer gereden
  • Gemerkt dat de Ieren superaardig en beleefd zijn 
  • Een ontzettend goede keuken hebben
  • Ierland nog veel mooier was dan van tevoren gedacht en ons hart gestolen heeft

Dag Ierland, het was geweldig !